Україна

З України виїхало 650 тисяч чоловіків призовного віку, – Євростат

4517 0
Дані взяті з Євростату – офіційного статистичного органу ЄС.
фото умовне

фото умовне

Понад півмільйона чоловіків призовного віку виїхали з України від початку повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомляє BBC з посиланням на австрійське видання Exxpress.

Дані взяті з Євростату – офіційного статистичного органу ЄС. Там стверджують, пише видання, що у 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні й Норвегії перебувають 650 тисяч українських біженців чоловічої статі, які за віком підпадають під призов.

Видання вказує, що для України втрата придатних до військової служби чоловіків на другий рік війни є серйозною проблемою. Ракети, танки, боєприпаси та інше військове обладнання можна поповнювати – за умови, що західні союзники його поставлять, але з особовим складом так не вийде, пише автор статті.

Читайте також: Понад 70 кримінальних проваджень відкрито на Львівщині через махінації із системою  «Шлях»

Зазначимо, у статистиці немає уточнень, скільки з цих чоловіків виїхали легально як батьки трьох дітей, інваліди 2 групи чи інші категорії осіб, які мають на це право. Також в цьому числі можуть бути чоловіки, які виїхали до ЄС з окупованих росією територій.

Додамо, за даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, від початку великої війни з України виїхали близько 6,3 млн громадян. Однак більшість з них – жінки й діти.

Нагадаємо, упродовж повномасштабної війни в Україні зі Львівщини за кордон через систему «Шлях» виїхало понад дві тисячі чоловіків призовного віку, які не повернулись назад. Список організацій, які їм допомогли, можна переглянути за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!