75 гірників шахти «Лісова» продовжують підземний протест на Львівщині

1423 0
Вони вимагають виплатити заборгованість з заробітної плати.
Фото: Михайло Волинець/Фейсбук

Фото: Михайло Волинець/Фейсбук

На Львівщині 75 гірників шахти «Лісова» продовжують підземний протест. Вони вимагають виплатити заборгованість з заробітної плати. Про це повідомляє Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників.

«Безгрошів’я спонукало людей до радикальних дій. Вони відмовились працювати задарма і оголосили про невиїзд з шахти до вирішення питання по виплаті боргу по зарплаті за вересень-жовтень 2020», – йдеться у відкритому листі профспілкових організацій ДП «Львіввугілля».

Читайте також: Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

Окрім шахти «Лісова», у Нововолинську гірники з учорашнього дня залишаються під землею – відмовляються виїхати з шахти. На цей час на шахті працює слідча група.

На Донеччині з минулого тижня протестують гірники шахти «Україна» (ДП «Селидіввугілля»). На шахті «Капітальна» у Мирнограді шахтарі остаточно припинили всі роботи. А вранці сьогодні, 9 грудня, біля будівлі Кабінету Міністрів України розпочалася акція протесту працівників ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат» з вимогами погасити 143 млн грн заборгованості з заробітної плати перед працівниками ДП «Схід ГЗК», відновити повноцінну роботу підприємства.

Нагадаємо, що напередодні на Львівщині шахтарі перекривали дорогу Львів – Рава-Руська. Гірники шахт ДП «Львіввугілля» вимагали теж виплатити заборгованість по зарплаті


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!