Українці не сумніваються у поверненні всіх тимчасово окупованих територій. Опитування

858 0
Такі настрої жодним чином не залежать від соціально-демографічних ознак респондентів (статі, віку, місця проживання тощо).
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Абсолютна більшість українців (89%) не має жодних сумнівів щодо повернення всіх тимчасово окупованих територій під контроль України, загалом 95% вважають це можливим. Про це свідчить опитування «Післявоєнне майбутнє України», що провів Харківський інститут соціальних досліджень (ХІСД) у листопаді цього року.

Такі настрої жодним чином не залежать від соціально-демографічних ознак респондентів (статі, віку, місця проживання тощо).

Читайте також: В Україні зросла кількість тих, хто святкуватиме Різдво лише 25 грудня. Опитування

Досить одностайною також є думка, що заради завершення війни Україна не повинна йти на жодні компроміси, ані щодо втрати територій, ані щодо членства в НАТО, ані щодо європейської інтеграції, ані щодо статусу російської мови тощо. А перемогою у війні над російським агресором більшість українців вважатиме повернення до кордонів 1991 року, тобто разом з тимчасово окупованими частинами Донецької і Луганської областей, а також з Кримом. Для помітної кількості українців перемогою у війні стане визнане лідерство України в Східній Європі.

Повернення Криму є важливою складовою перемоги України, тому що окупація півострова переважною більшістю українців (84%) сприймається частиною війни з росією, що триває.

Додамо, що опитування проводили протягом листопада 2022 року серед 3018 респонденів. Географія: усі області України, крім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2% для одномірних розподілів усіх опитаних.

Нагадаємо, в Україні зросла кількість тих, хто підтримує відновлення країною статусу ядерної держави. Так, у 2019 році таких було 47% – у 2019 році, а у 2022-му – 53%.
Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!