8 онлайн-платформ для навчання ІТ

38308 1
У Львові дедалі більшої популярності набирає ІТ-індустрія. Результатом розвитку цієї галузі стала наймасштабніша в Західній Україні конференція Lviv IT Arena на якій зібрались 100 спікерів зі всього світу. Tvoemisto.tv зібрало онлайнові платформи на яких можна вивчити або вдосконалити свій рівень знань із програмування, веб-дизайну, HTML, CSS чи JavaScript.
фото: tsn.ua, 0352.ua, prometheus.org.ua

фото: tsn.ua, 0352.ua, prometheus.org.ua

Coursera – англомовна технологічна компанія, що працює в галузі освіти; заснована професорами інформатики Ендрю Нґ та Дафні Коллер зі Стенфордського університету у квітні 2012 року. «Найкращий стартап 2012 року» за версією сайту TechCrunch. На сайті можна здобути знання з різноманітних галузей, таких як: історія, культурологія, хімія, біологія, інформатика, ІТ.

Edx – платформа масових відкритих інтерактивних курсів, заснована в травні 2012 року. EdX проводить онлайн-курси університетського рівня в широкому діапазоні дисциплін для слухачів зі всього світу на безоплатній основі, а також проводить дослідження в галузі навчання.

CodeAcademy це інтерактивна онлайн-платформа з навчання 7 мовами програмування: Python, PHP, jQuery, JavaScipt, Ruby а також мови опису зовнішнього виду сторінки HTML та CSS. Для доступу до курсів потрібна попередня реєстрація на сайті. 

Udemy – це платформа для освіти-онлайн. До того ж користувач може бути як учнем так і вчителем, якщо він має чому навчити. Udemy пропонує різноманітні курси, в основному з прикладних наук: дизайн, програмуванн, web – розробка, тощо. Серед викладачів можна найти й засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга та інших гігантів ІТ-індустрії. Щоправда, курси платні, їх ціна варіюється від $39 до $229. Але також можна зареєструватись на безплатні курси, наприклад, з html5 та JAVA.

Open2Study – англомовна платформа, що містить курси на різноманітну тематику: від зміни клімату й астрономії до художньої фотографії та інформатики. Зокрема, майбутні ІТ-шники можуть записатися на курси концепції розвитку гри, чи WEB дизайну.

htmldog – даний ресурс позиціонує себе як платформа для веб-дизайну,проте він надає матеріали й про найбільш поширені технології, що використовуються у створенні веб-сторінок. На сайті можна більше дізнатись про HTML, CSS та JavaScript.

rubymonk – ще одна онлайнова платформа, в основу якої лягли матеріали про програмування. Ось приклад одного з уроків даного ресурсу.

Prometheus громадський проект масових відкритих онлайн-курсів.  Цікаво, що проект є україномовним, а курси ведуть викладачі з Вищих навчальних закладів України. Курси є безкоштовними. Зі сфери ІТ можна зареєструватися на Основи тестування програмного забезпечення та  Основи програмування.

Підготувала Мар'яна Федина

 

 


Читайте також:
10 Січня, 2017 06:49
Tableau Online Training Tableau is a Business Intelligence tool for visually analysing the data. Users can create and distribute interactive and shareable dashboards which depict the trends, variations and density of the data in form of graphs and charts.
<a href="[***]://bigclasses.com/tableau-online-training.html">Tableau Online Training</a>
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!