9 пріоритетів Львівської облради на 2018 рік

2074 0
Наступного року керівництво Львівської обласної ради продовжить реформування комунальних закладів та співпрацю у рамках транскордонних проектів.
Фото: Львівська обласна рада

Фото: Львівська обласна рада

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час прес-конференції за підсумками двох років діяльності чинної каденції обласної ради назвав пріоритетні напрямки роботи на наступний рік.

За його словами, ці напрямки діяльності охоплять різні сфери – від обміну з Луганською областю в освітній та культурній сферах, до подальшого розвитку інфраструктури.

Читайте також: Телеканали з Львівщини і Луганщини започатковують спільні антипропагандистські проекти

Крім цього, обласна рада зосередить свої зусилля на збільшенні пріоритетів у конкурсі мікропроектів-2018; розширенні природо-заповідного фонду області та розвитку рекреації; реформуванні комунальних закладів, установ та підприємств; ефективному використанні комунального майна; транскордонному та міжнародному співробітництві;  створенні нових ОТГ та  енергозбереженні в бюджетній сфері.

«Усе це стало можливим і все це буде можливим, якщо зберігатиметься політичний консенсус і воля для прийняття рішень в обласній раді», - резюмував Олександр Ганущин.

Інші сфери також не випадають з поля зору депутатів. До прикладу, в 90 населених пунктах мають до  кінця року облаштувати 114 спортивних майданчиків, а в Червонограді розпочалося створення військового ліцею.

За 30 млн бюджетних коштів проведено низку заходів в енергозбережнні – моніторинг споживання енергоносіїв, проведення енергоаудитів, виготовлення ПКД, реконструкцію систем теплопостачання  і заміну вікон.

Читайте також: На Львівщині реалізують 10 проектів за кошти ЄС

Конкурс мікропроектів голова обласної ради вдосконалюють упродовж всього часу його проведення, тому що це реальний інструмент співпраці громад і влади, наголосив Ганущин. Вже зараз затверджено програму проведення цих конкурсів на наступний рік.

Крім того, обласна рада допомогає армії і вшановує героїв визвольних змагань та новітньої війни. Цього року встановлено понад 30 пам’ятних хрестів загиблим воякам з Львівщини, розпочато реалізацію проекту «Дім ветеранів АТО». Також облрада допомогла врегулювати статус 135 добровольців і надала 14 мільйонів на підтримку Збройних сил та допомогу пораненим. Крім того, за сприяння Львівської облради відкрито Меморіальний комплекс на Верецькому перевалі.

Партнерська публікація.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!