9-річний хлопчик зі Львівщини зібрав майже три млн гривень для наших воїнів

2706 0
Хлопчик вже понад рік збирає кошти на ЗСУ співами.
Юрій Напора

Юрій Напора

Дев’ятирічний хлопчик зі Львівщини зібрав для Збройних сил України вже три мільйони гривень за понад рік, який він їздить усією областю зі співами. Про це написав голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

«Юрій Напора. 9 років. Уже понад рік він їздить із вуличними концертами всією Львівщиною. За цей час своїм співом зібрав для ЗСУ майже 3 мільйони гривень. Це – наша молодь! Наша гордість! Наше майбутнє!», – написав він. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv знімало сюжет про хлопчика. Волонтер разом з батьком співають патріотичні пісні просто неба. 

«Ми з татом купували автомобілі, багато запчастин до них, дрони й інше»,  – розповідав нам Юрчик. 

Юрій навчається у 4 класі ліцею №51 та впродовж понад трьох років співає в «Дударику».  Якось хлопець побачив, як інші діти виступають на вулиці для підтримки ЗСУ і вирішив теж збирати кошти для військових. Юрчика підтримав батько і допомагає йому, граючи на синтезаторі. На першому вуличному концерті їм вдалося зібрати 23 тис. Грн. Ще перед тим хлопець виступав у Городку, де зібрав 40 тисяч гривень. Усі кошти хлопчик відправив волонтерам ГО «Апостольська Чота», а ті скерують їх на потреби захисників Миколаєва.

В грудні 2022 року хлопчика нагородили відзнакою Міністерства оборони України. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!