Львівський медуніверситет зараховує 133-ох вступників-трієчників

24002 6
Наступного року прохідний бал для вступу у медичні виші України може піднятися.
фото: vnz.univ.kiev.ua

фото: vnz.univ.kiev.ua

На своїй сторінці у Facebook  в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що 5800 абітурієнтів із балами нижчими за 150 є рекомендованими до зарахування у ВНЗ цього року. 
 
"Це 5800 людей, які не змогли опанувати шкільну базу знань вище, ніж на трійку. Чи зможуть вони добре опанувати надскладне навчання на медика?

Зараз вони мають шанси вступити на медичні спеціальності, багато з них навіть на бюджет. За даними Вступ.інфо, наразі мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнт може потрапити на бюджет у медичні ВНЗ – 123 бали", – розповідає Уляна Супрун.
 
 
У чотирьох медичних ВНЗ, кількість заяв абітурієнтів із балами, нижчими за 150, становить понад 20%. Наприклад, у ДЗ "Луганський медичний університет" цей відсоток найвищий – 37%. 
 
У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького заяви з низькими балами подали 27,6 % абітурієнтів від загальної кількості заяв. Мінімальна кількість балів у львівському університеті складає 105 балів.
 
Також абітурієнти з балами ЗНО, меншими за 150, обирали медуніверситети, що знаходяться нижче за рейтингом рівня знань випускників, щоб отримати шанс навчатися за державний кошт. Уляна Супрун вважає, що цієї освіти буде недостатньо, щоб опікуватися людським життям.
 
Тому наступного року прохідний бал у медичні університети України може підвищитись: "Сподіваємося, що цього разу ні в кого не викличе заперечень необхідність встановлення мінімального прохідного балу для вступників медичних вишів на наступний рік. Ми будемо боротися за систему вступу, яка гарантуватиме, що професію лікаря отримуватимуть найсильніші та найбільш вмотивовані люди", – розповіла в. о. міністра охорони здоров'я.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також:
6 Серпня, 2017 21:51
Михайло В статті некоректно сказано, що зі 123 балами зно всупили на бюджет. Нічого подібного. Один з Зно 123 бали інші могли бути по 200. Тоді середній бал десь понад 170 і є всі шанси вступити на бюджет. А 172 бали всеодно мало для бюджету. Вимоги мають бути щоб бал за кожне зно неменше 190 балів тоді бюджет. Ато безграмотні вступають на бюджет.
6 Серпня, 2017 14:11
Любов Не знаю звідкіля ці цифри,але ми зі своїми172 не пройшли не в один вуз.
5 Серпня, 2017 22:10
Yurko Сумно. Але дивіться в корінь. Зарплата молодого лікаря незначно вища мінімальної. Таксистом в рази більше заробиш. Професія не перспективна, тому ідуть сюди тепер ті, хто вчився так собі. Наслідки будуть ще сумніші. Якщо ми не почнемо платити своїм медикам достойну платню сьогодні, то завтра будемо платити вдесятеро більше чужим лікарям, бо лікуватись тут буде в нікого. Або вмирати. Але ж люмпену по цимбалах це. Їм давай все безплатно, бо ж є клятва, текст якої ніто не читав і про дармову працю там ні слова. Всім здоров'я!
5 Серпня, 2017 16:55
Манисто Й потім оте недолуге з Луганського меду буде лікувати чиїхось дітей! Хай Бог милує! Я сподіваюсь що легко вступивши ці невігласи будуть важко ДУЖЕ важко вчитись а вчителі будуь до них вкрай прискіпливими!
зи : Моя дитина 8 років тому у Богомольца поступила с прохідним 189 … Й скажу я вам-вчитись було неймовірно важко!!! Нічому не вчать- кажуть одне-у книгах інше- завалююь ради хабаря…. по 2 місяці було діти перездавали принципово…. а тут набрали дурників.. КОГО вони здатні бдуть вилікувати?!
5 Серпня, 2017 15:49
otar Якраз пані Супрун пропонувала запровадити 150-бальну планку цього року, але міністерство освіти відмовило.
5 Серпня, 2017 14:44
Львів'янин А чому лише наступного року змінять? Пані Супрун не знала про це раніше??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!