Адвокат організував схему із захоплення приміщень на площі Ринок у Львові

978 0
Окрім адвоката, до схеми були залучені ще троє учасників.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Адвокат та ще троє осіб у Львові організували схему з захоплення комунального майна у Львові та таким чином наніс бюджету шкоди на 3 млн грн. Про це повідомила поліція Львівської області. 

«Учасники схеми підробили пакети документів на нежитлові приміщення у будинках, розташованих у самому центрі Львова – на площі Ринок, внесли несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому безпідставно зареєстрували право власності на ці приміщення, які насправді перебували у комунальній власності Львівської міської ради. В подальшому приміщення були перепродані через підставних осіб», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Відтак, до цієї схеми були залучені два державні реєстратори та приватний підприємець. Організатором схеми був адвокат, проте у поліції не вказують імені. 

Таким чином ці особи нанесли бюджету міста шкоди майже на 3 млн гривень.

Наразі особам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27 - ч.3 ст.362 (організація несанкціонованих дій з інформацією, ч.3 ст.27 - ч.3 ст.365-2 (Організація зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги), ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), ч.1, ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч.2, ч.3 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що нещодавно ТзОВ «Бос Авто Україна» захопило ділянку розміром 30 соток на вул. Кульпарківській.
Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!