Київ

Агресивного «ждуна» русского міра, який напав на волонтерку в Києві, затримали

686 0
Наразі йому повідомили про підозру у хуліганстві
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

Київські правоохоронці затримали проросійськи налаштованого чоловіка, який напав на волонтерку через українську мову. Про це повідомляє поліція Києва.

Слідчі зв’язалися з волонтеркою та після опитування відкрили кримінальне провадження. За кілька годин разом із СБУ слідчі встановили особу нападника — ним виявився місцевий чоловік 1950 року народження.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України  — хуліганство. Згідно з цією статтею чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, 2 червня біля зупинки електрички "Куренівка" двоє чоловіків напали на волонтерку та викрикували українофобні вислови. 

За її словами, 2 червня, після прощання з парамедикинею Іриною Цибух на Майдані Незалежності та волонтерських справ, вона пішки йшла додому від зупинки електрички «Куренівка». При виході з підземного переходу два чоловіки почали звертатися до неї в фамільярному та вульгарному тоні російською мовою.

У відповідь на те, що вона не розуміє, чоловік продовжив розмову із використанням нецензурної лексики. Наталя почала знімати те, що відбувалося на телефон.

«Я була вимушена припинити запис, бо чоловік в смугастому плюнув мені в обличчя. Добре, що я була в окулярах. Удвох вони викрикували безперервні погрози в мій бік. Смугастий вирвав телефон з рук і постійно підіймав його вверх, імітуючи кидок об асфальт. Його дружбан почав мене відштовхувати і бити. Скидалось на те, що вони збираються піти з моїм девайсом. Я вимагала віддати телефон. Мені вдалося декілька разів проїхатися по пиці смугастого. Він втратив рівновагу і впав. В цьому двіжі я отримала від когось з них удари по ногах (гематома, ссадна). Зате, вдалося вирвати свій телефон», — розповіла Наталя.

Вона зауважила, що коли підіймалася, то ще раз отримала удар по обличчю, але потім встигла відійти на безпечну відстань. Ще деякий час вона чула погрози і агресивні вигуки, після чого чоловіки пішли.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!