Активісти вимагають скасувати будівництво дороги через екопарк Осокорки

1700 0
Впродовж багатьох років місцеві мешканці та активісти боролися проти забудови цієї території

Активісти екопарку «Осокорки» вимагають скасувати виділення коштів на будівництво нової вулиці, що за планом має пройти через екопарк. Про це заявили члени ГО «Екопарк Осокорки» у Facebook.

Окрім того, що місцеві мешканці виступають проти забудови цієї території, активісти звертають увагу й на те, що екопарк є природною перепоною для ймовірних наступальних дій росіян.

Це суцільно заболочена територія, з перезволоженими луками, які кожної весни заливає весняна повінь і які залишаються заболоченими орієнтовно до середини літа. Щоб пройти через таку територію бронетехнікою потрібно проводити серйозну інженерну підготовку і лише після цього можна говорити про придатність напрямку для наступальних дій, наголошують вони.

«Болота і озера Екопарку становлять величезну екосистему розміром орієнтовно 4х10 км (від вул. Колекторної до Вишеньок і від Бортничів-Гнідина до Дніпра), які прикривають чи повністю закривають собою підступи до стратегічно важливих об'єктів, таких як станція БСА, Південний міст, декілька ТЕЦ та контроль над важливими магістралями міста», - йдеться у заяві.

З самого початку повномасштабної війни ця територія є забороненою зоною для відвідування цивільними особами, оскільки вважається небезпечним напрямком і, відповідно, там проведене мінування всіх можливих шляхів просування ворога.

Нагадаємо, як стало відомо з даних сайту Prozorro, київська влада замовила проєкт будівництва нової вулиці від проспекту Петра Григоренка в Дарницькому районі до межі міста. Довжина нової вулиці, за проєктом, сягатиме три кілометри. Вартість робіт складе 69,38 млн гривень. Виглядає так, що нова дорога потрібна для скандального ЖК «Патріотика на озерах», проти якого виступає ГО «Екопарк Осокорки». «Твоє місто» звернулось із відповідним журналістським запитом до КМДА і чекає на відповідь.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!