Київ

Активісти зупинили демонтаж садиби Зеленських

416 0
Роботи проводились без відповідних дозволів
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Поліція припинила демонтажні роботи у садибі Зеленських на вулиці Кониського, 22 в Києві. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Попри відкрите кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування обʼєктів культурної спадщини і накладений арешт — забудовник вчергове намагається розібрати будівлю 1890 р. Роботи проводяться за відсутності будь-якої дозвільної документації, зокрема містобудівних умов та обмежень, картки на порушення благоустрою, погоджень органів охорони культурної спадщини. Після приїзду поліції — роботи зупинилися. Ми написали заяви щодо проведення незаконних демонтажних робіт», - повідомив він.

Тим часом петицію з вимогою зберегти унікальну будівлю вже підтримало понад 1200 киян.

Поруч із будинком Зеленських у 2017 році збудували клубний будинок «Turgenev». Для того, аби продовжити будівництво, у 2018 році садибу спробували знести, але після громадського розголосу демонтаж зупинили.

Замовником першого будинку є фірма «Т-Інвест», а генеральним підрядником – компанія «БУДСЕРВІС 2».

За інформацією аналітичної платформи YouControl, «Т-Інвест» була зареєстрована більше п’яти років тому спочатку у Києві, а потім змінила місце реєстрації на Чоп у Закарпатській області. Засновниками компанії є представники з окупованого Донецьку: Володимир Заруба та Валерій Квасов.

Коли ЖК «Turgenev» активно будували, то його директором був Віктор Троянчук. Він і зараз є директором фірми з купівлі та продажу нерухомості «ТУРГЕНЄВ БІЛД». Цю компанію зареєстрували у червні 2020 року, і, як повідомляє YouControl, вона входить до кола інтересів Миколи Негрича та Михайла Голиці.

Нагадаємо, що Михайло Голиця – це колишній голова правління ПАТ «ХК «Київміськбуд», екс-депутат Київської міської ради. Також він співвласник компанії «Геос Девелопмент». Микола Негрич - депутат Київської міської ради 7-8 скликань та зять Голиці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!