Американська собака-робот допоможе розміновувати території поблизу Києва

803 0
Робот може працювати в Бучі та Броварах.
Скріншот відео. Фото: Lb.ua

Скріншот відео. Фото: Lb.ua

Армія США погодилася надати одного зі своїх двох роботизованих собак, щоб допомогти американській некомерційній організації очищати територію від мін та інших боєприпасів в Україні. Про це повідомляє видання Foreign Policy, передає Lb.ua.

Підприємство з розмінування HALO Trust використовуватиме собаку-робота Spot, виготовленого Boston Dynamics, для видалення мінометних снарядів і касетних боєприпасів у раніше контрольованих росією районах поблизу Києва.  

На думку спеціалістів, Spot міг би допомогти перетягнути боєприпаси, що не розірвалися, наприклад, касетні бомби, до ями з іншими боєприпасами. Потім їх можна буде безпечно підривати далеко від цивільного населення партіями від 50 до 100 снарядів.

Читайте також: До Києва повертатиметься найбільша кількість біженців, – експерт 

Boston Dynamics не прокоментувала конкретну передачу собаки-робота в HALO Trust, а армія США не відповіла на численні запити про коментарі. 

Додамо, робота Spot можна навчити автоматично виконувати повторювані завдання без допомоги людини, наприклад, вмикати та вимикати перемикачі. Але на тренуваннях минулого року люди керували ним вручну. І протягом 10-15 хвилин вони змогли безпечно збирати патрони і не допустити, щоб вони випадали з рота собаки. 

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україну прибули перші системи HIMARS. Ці реактивні системи залпового вогню анонсували у рамках пакету допомоги від США на 700 млн доларів. Початково планували надати чотири системи. Повідомлялося, що РСЗВ надають з політичним зобов'язанням не застосовувати цю зброю по цілях на території росії. Водночас посол США в Україні сказала, що українські військові самі визначатимуть дальність застосування.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!