Американські хірурги на Львівщині провели понад 20 операцій постраждалим від війни

690 0
Операцію зробили в межах проєкту Face to Face.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Упродовж тижня американські фахівці, які спеціалізуються на пластичній та реконструктивній хірургії обличчя, безкоштовно провели у Львівській області 26 операцій для тих, хто постраждав через напад poсiї. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Операцію зробили в межах проєкту Face to Face. Лікарі готувались до місії три місяці. Оперували як військових, так і цивільних. Деякі втручання тривали близько 15 годин.

«Лікарям вдалося не лише відновити людям обличчя, а й повернути можливість нормально харчуватися та говорити. У п‘яти випадках операції передбачали роботу з мікросудинами. Також в межах місії провели складні реконструкції лицевого скелета з використанням персоналізованих надрукованих титанових 3D імплантів», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Face to Face – це проєкт з організації місій американських пластичних та реконструктивних хірургів обличчя, в рамках якого надавалися безкоштовні операції військовим та жертвам війни. Гуманітарну програму створили у співпраці з American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS), організаціями Razom for Ukraine та INgenius. 

Інші події доби: 

Повітряна тривога. Доба в області минула без тривог. Дякуємо за це нашим захисникам і захисницям на всіх напрямках.  

Авто для ЗСУ.  Два автомобілі, які придбали за кошти жителів Жовтанецької територіальної громади, також уже вирушили на фронт до наших захисників із 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила та 65-ої окремої механізованої бригади.

Переможці конкурсу. Двоє вихованок Рудківської дитячої музичної школи перемогли у заключному турі Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах «Відлуння Митуси». Вітаємо Божену Голуб та Катерину Гук.

Група самодопомоги. У Львові працюють групи самодопомоги для захисників і захисниць, їхніх рідних, а також вимушено переміщених осіб. Група самодопомоги – своєрідний розмовний гурток, у якому беруть участь від 5 до 15 учасників, які хочуть впоратися з якоюсь проблемою. Спілкуючись та підтримуючи одне одного, допомагають собі та іншим. Зареєструватися можна за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!