Проти «Львівгазу» почали розгляд справи. У чому його звинувачують

2426 0
Причиною є порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Фото умовне

Фото умовне

Антимонопольний комітет України почав розгляд справи щодо «Львівгазу» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомили в АМКУ.

Йдеться про те, що «Львівгаз» встановив надмірні вимоги  до замовників послуг з приєднання до газорозподільних систем. Вони, зокрема,  зобов’язанні їх здійснювати на платній основі погодження з АТ «Львівгаз» проектно-кошторисної документації зовнішнього газопостачання, яку виготовило АТ «Львівгаз». 

«Ці факти Відділення встановило під час проведення за власною ініціативою дослідження дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції у сфері приєднання до газорозподільних систем в межах території м. Львова та Львівської області», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ та БЕБ провели обшуки у «Львівгазі»

Відтак, АМКУ розглядає справу щодо зловживання монопольним становищем під час надання послуг з приєднання до газорозподільних систем в межах території м. Львова та Львівської області.

Нагадаємо, що у травні АМКУ розпочало ще одну справу щодо «Львівгазу» через встановлення неправомірних вимог АТ «Львівгаз» для замовників послуг, зокрема, позбавлення права самостійно на свій розсуд обирати виконавця робіт з проведення технічного нагляду за будівництвом мереж внутрішнього газопостачання.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!