Андрій Садовий зустрівся із Папою Франциском у Ватикані

1614 0
Мер Львова подарував Папі Фринциску дерев’яний хрест із уламком російської ракети, що витягнули з 13-річної дівчинки.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

Сьогодні, 7 грудня, мер Львова Андрій Садовий зустрівся у Ватикані із Папою Римським Франциском. Також участь у зустрічі взяли дружина мера Катерина Кіт-Садова, керівник Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук, і керівник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль. 

Джерело: Андрій Садовий у Facebook

Мер Львова подарував Папі Фринциску дерев’яний хрест із уламком російської ракети, що витягнули із 13-річної дівчинки. 

«Кілька хвилин, щоб сказати все, що потрібно, усе, що важливо. На фото дерев’яний хрест – символ перемоги добра і правди, який «поранений» осколком російської ракети. Поранений, але незламний, як усі українці. Цей осколок витягнули з тринадцятирічної дівчинки Насті. Папа про це знає. Думаю, кожен дуже чітко зрозумів символізм», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Папа Франциск порівняв війну росії в Україні з Голодомором

Він додав, що глава католицької церкви благословив хрест, і тепер він подорожуватиме церквами по світу, щоб закликати всіх вірних молитись за Україну. Ще один такий хрест залишиться в нього, щоб кожного дня нагадувати про ціну, яку платять українці за правду та свободу.

Нагадаємо, нещодавно глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав подарував Папі Римському Франциску шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені.

Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!