Київ

Антикорупційний суд закрив кримінальне провадження нардепки «Слуга народу», бо вона розкаялась

892 0
Це вже не перша депутатка від «Слуг», якій пробачили провину.
Ольга Саладуха

Ольга Саладуха

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності народну депутатку від фракції «Слуги народу» Ольгу Саладуху та закрив справу через те, що вона розкаялась. Таке рішення липня ухвалив ВАКС.

«Звільнити (Ольгу Саладуху – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, на підставі ст. 45 КК України, у зв'язку з дійовим каяттям. Кримінальне провадження за підозрою (Ольги Саладухи – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України, у зв'язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 19 травня НАБУ і САП повідомили нардепці Ользі Саладусі про підозру у недостовірному декларуванні.

Нагадаємо, НАЗК знайшло в декларації за 2020 рік нардепки Саладухи ознаки недостовірного декларування. Вона у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Сама нардепка вказала, що цю землю було придбано 16 листопада 2020 року і нібито на день покупки та станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об'єктів. Це, зокрема, підтверджується договором купівлі-продажу, в якому вказується, що земля вільна від забудов, та інформацією від продавця ТОВ «Нігма». Водночас НАЗК отримало відповідь від ТОВ «Лун». У ньому вказувалося, що фірма ще 15 червня 2019 року здійснило аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксовано й вказаний будинок. Тобто вже в червні 2019 року нерухомість була, попри заперечення нардепки Саладухи.
 
Додамо, раніше Вищий антикорупційний суд вже закривав провадження за аналогічним звинуваченням стосовно ще двох депутаток від фракції «Слуга народу».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!