Київ

Апеляційний суд поновив на посаді директора Музею Голодомору Олесю Стасюк

1150 0
Чинне керівництво музею чекає розпоряджень від Мінкультури щодо подальших своїх дій
Олеся Стасюк. Фото: Український інтерес

Олеся Стасюк. Фото: Український інтерес

Апеляційний суд поновив на посаді директора Музею Голодомору Олесю Стасюк, яку було звільнено зі скандалом. Про це пише «Бабель».

Виконувачка обов’язків директора музею Олеся Гасиджак повідомила, що Івано-Франківський апеляційний суд залишив без змін рішення Коломийського суду, відхиливши скаргу Мінкультури. Тепер Стасюк має бути поновлена на посаді генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду.

Сама Гасиджак додала, що барикадуватися не буде і чекає розпоряджень від Мінкультури щодо подальших своїх дій.

Скандал у музеї Голодомору, який призвів до рішення МКІП про звільнення Стасюк виник через перерахунок кількості жертв геноциду. Співробітники музею також розповіли, що Стасюк залякувала їх, виписувала музейникам великі премії та просила повертати гроші готівкою в конвертах.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!