Київ

Апеляційний суд повернув у власність киян 375 гектарів заказника «Троєщинські луки». Активісти кажуть, що це не кінець

1074 0
Активісти розповіли, що підтримати киян, у яких вкрали 375 га столичної землі вартістю близько 10 млрд гривень, прийшли лише 2 зі 120 депутатів Київради.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Північний апеляційний господарський суд став на бік активістів та задовольнив заяву про відчуження 375 гектарів заказника «Троєщинські луки». Про це повідомив активіст Олександр Дядюк у Facebook.
 
«Незаконна реєстрація землі за рейдерами скасована, земля (а це цілих 375 гектарів) повернута громаді Києва. Заказник "Троєщинські луки" захищений», – йдеться у дописі.
 
 
Також активіст зазначив, що постанова, на диво, була складена грамотно та обґрунтовано, що у майбутньому допоможе встояти у касації проти забудовника.
 
Нагадаємо, СТОВ «Нова Україна» отримала землі "Троєщинських луків" у постійне користування 2020 року без рішення Київради.
 

«Троєщинські луки» простягаються на північ від рогу вулиць Милославської та озера Алмазне.

У 2020 році Київрада включила частину цієї землі до складу новоствореного заказника «Троєщинські луки». Це територія, де є червонокнижні види рослин, комах, тварин і птахів. Згодом сільгосптовариство «Нова Україна» оскаржила це рішення в Господарському суді Києва – забудовники намагалися довести, що передана заказнику земля була раніше виділена їм для забудови.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!