Київ

Архімандрита Києво-Печерської лаври УПЦ МП, який перейшов до ПЦУ, призначили намісником Лаври

1133 0
Виконувачем обов'язків намісника Лаври в структурі ПЦУ став колишній священнослужитель УПЦ МП.
АРХІМАНДРИТ АВРААМІЙ (ЛОТИШ)

АРХІМАНДРИТ АВРААМІЙ (ЛОТИШ)

Архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України, став виконуючим обов’язки намісника лаври та закликав братію перейти до ПЦУ та  залишитися у Києво-Печерській лаврі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Православної церкви України, яка поширила відео зі зверненням Авраамія в середу, 29 березня – у день, коли закінчився термін оренди Лаври церквою Московського патріархату і її представники мають покинути монастир.

Архімандрит Авраамій до 2021 року служив в УПЦ МП та займав позицію у проукраїнському крилі Лаври. Пізніше священник перейшов до ПЦУ, щоб залишитися в Лаврі у структурі помісної церкви з Томосом.

Читайте також: МКІП встановили ряд порушень з боку УПЦ МП у заповіднику

За інформацією ПЦУ, член духовного собору Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій (Лотиш) звернувся до Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія з проханням затвердити його в числі братії у складі монастиря Православної церкви України.
 
Своєю чергою Епіфаній задовольнив його прохання та доручив Авраамію виконувати обов’язки намісника Києво-Печерської Лаври у складі ПЦУ.

Також Авраамій звернувся до монахів Лаври, який поки що залишаються у складі УПЦ МП.

Читайте також: скільки ченців Лаври готові перейти до ПЦУ

Слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро і остаточно розірвати підлеглість Москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить як бажає. Замість пошуків шляхів єднання православних і примирення – розпалювання ворожнечі та протистояння, – сказав він.

В.о. намісника закликав монахів УПЦ МП "залишитися в Лаврі в складі ПЦУ" під керівництвом митрополита Епіфанія.

Додамо, Предстоятель ПЦУ звернувся до уряду з проханням надати у користування приміщення Лаври для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що держава допоможе захистити намісника і монастир від можливих провокацій з боку прихильників УПЦ МП.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!