AstraZeneca перейменувала свою вакцину. Тепер вона – Vaxzevria

1482 0
Європейські регулятори вказують, що зміна назви ніяк не впливає на вакцину.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca перейменувала свою вакцину проти Covid-19 на Vaxzevria. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Європейського медичного регулятора (EMA).

Зокрема, європейські регулятори вказують, що зміна назви ніяк не впливає на вакцину. Сам препарат залишається таким самим, може змінитися лише його пакування та маркування.

Читайте також: На щеплення від Сovid-19 можна буде записатися. МОЗ пояснює, як це зробити

Причини перейменування вакцини не вказують, однак у шведському агентстві зазначили, що «всі медичні препарати повинні мати прийнятні та відмінні одна від одної назви».

«Під час вибору назв препаратів можна використовувати як оригінальні, так і загальні назви (вакцина AstraZeneca проти Covid-19)», – пише агентство.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Для довідки

Вакцина фармкомпанії AstraZeneca використовує вірусний вектор, створений на основі послабленого вірусу, що викликає застуду в шимпанзе, і містить генетичний матеріал коронавірусу. Після вакцинації формується спеціальний шипоподібний білок, який допомагає імунній системі розпізнавати коронавірус, якщо той потрапляє в організм людини.

Цю вакцину шведсько-британська компанія розробляла спільно з дослідниками з Оксфордського університету. Препарат зареєстрований під двома торговими марками: CoviShield та AstraZeneca-SKBio. Фактично, CoviShield – це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. Її ж отримала Україна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!