Атака дронами та ракетами по Україні. Що відомо

1074 0
Влучання зафіксували у багатьох містах України.
фото: GETTY IMAGES

фото: GETTY IMAGES

Зранку 29 грудня Україна перебуває під обстрілом рф. Влучання зафіксували у Львові, Харкові, Сумській області, Києві, Дніпрі. Про це повідомили в міських й обласних адміністраціях.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про 2 влучання в Львові дронами. На обʼєкті критичної інфраструктури Львова сталося загоряння. Зокрема, згодом голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про влучання ракети у житловий будинок на вулиці Хоткевича. Одна людина загинула, троє поранених. 

Читайте також: У Львові є влучання у житловий будинок. Є постраждалі

Також росіяни вдарили по Харкову. Станом на 6 ранку було відомо про щонайменше 8 прильотів по місту. Згодом в ОВА повідомили, що одна людина загинула у Харкові та восьмеро отримали поранення внаслідок обстрілів. Пошкоджена цивільна інфраструктура міста: медична установа, склади, підприємства. 

Крім того, про обстріл розповіли і в Сумській ОВА. Там зазначили, що росіяни завдали ракетного удару по місту Конотоп, унаслідок якого травмувалися 3 людини, а також пошкоджено багатоквартирний будинок і станцію технічного обслуговування авто. Через обстріл загорілася автівка.

Міський голова Києва повідомив про вибухи в столиці й інтенсивну роботу ППО. В Київській ОВА попередньо заявили про падіння уламків у Подільському й Святошинському районі міста. Вибухом пошкоджена будівля станції метро «Лукʼянівська». Станція працює як укриття. Поїзди прослідують станцію без зупинки. Відомо про 7 госпіталізованих, 5 із них- у Шевченківському районі. Орієнтовно троє людей під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення в Шевченківському районі. Трьох людей дістали. 

Читайте також: Наслідки російської ракетної атаки по Києву. Пошкоджено житлові багатоповерхівки і станцію метро

У Дніпрі через влучання є постраждалі та загиблі. Про це повідомив міський голова Борис Філатов. Після вибухів загорівся один із торговельно-розважальних центрів, повідомляли кореспонденти «Суспільного». Зокрема, є влучання у пологовий, це підтвердив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

У Запоріжжі, Одесі й на Хмельниччині також чули вибухи. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!