Аудитори виявили у Львівській опері порушення на майже 18 млн

2458 0
Керівництво робило незаконні витрати.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

Львівські аудитори виявили у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької незаконні видатки на 17,7 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Західного офісу Держаудитслужби.

Загальна сума порушень, за даними аудиту, становить 66 млн грн, з яких 17,7 млн грн – незаконні видатки. Крім цього, виявлено неефективні управлінські рішення, які можуть призвести до непродуктивних витрат на 1,7 млн грн.

«Усупереч вимогам законодавства, Театром при формуванні та затвердженні штатних розписів значно завищено потреби в коштах на оплату праці для здійснення працівникам доплати за вислугу років. Як наслідок, з бюджету зайво отримано і використано майже 15,3 млн грн», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Львівська опера оприлюднила репертуар на вересень. Що цікавого підготував театр

Окрім того, через застосування додаткових коефіцієнтів до окладів працівників, у функціональні обов’язки яких не входить забезпечення та безпосереднє здійснення творчих функцій, додатково витрачено 25,3 млн грн за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Також аудитори вважають, що Львівська опера не мала би залучати солістів, артистів та інший персонал зі сторони, тому що має своїх працівників. На це театр витратив 13,7 млн грн.

А ще, кажуть аудитори, театр неефективно використав 1,3 млн грн на послуги з організації державної пожежної охорони, безпідставно витратив 906,7 тис. грн на доплати працівникам за розширення зони обслуговування, зайво витратив 655,7 тис. грн через завищення підрядними організаціями вартості робіт з капітального ремонту приміщень театру.

Відтак, Держаудитслужба вимагає у гендиректора театру Василя Вовкуна усунути порушення, а матеріали ревізії аудитори передали в НАБУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!