Австралія передала Збройним Силам України 20 «Бушмастерів»

23535 0
Це було найшвидше рішення про виділення військової допомоги в історії Австралії.
Фото: Facebook Василя Мірошниченка

Фото: Facebook Василя Мірошниченка

Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів «Бушмастер» на 38 млн доларів. Австралійські спеціалісти з нацбезпеки називають це найшвидшим рішенням про виділення військової допомоги в історії країни. Про це повідомив посол України в Австралії Василь Мірошниченко у Facebook.

«На запрошення Міністра оборони Пітера Даттона та у присутності генерал-майора Скотта Вінтера, керівника сухопутних військ, став свідком передачі техніки Україні. Австралія передає 20 «Бушмастерів» ціною 50 мільйонів AUD (38 USD). Історичний момент», – написав Василь Мірошниченко.  

Зі слів посла, передачу «Бушмастерів» погодили відразу після того, як Володимир Зеленський виступив з промовою перед австралійським парламентом та попросив бронетранспортери. Наступного ранку прем’єр-міністр Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати. За українським часом усе відбулося в один день.

«Бушмастер» (Bushmaster) — колісний повнопривідний бронетранспортер, що виробляється в Австралії. Створений для використання в пустельних районах, може перевозити дев'ять солдатів із запасами їжі та боєприпасів на три дні. Він захищений від куль 7,62 мм, вибуху фугасу 8 кг, осколків снарядів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!