Австралія тимчасово закрила своє посольство у Львові та евакуювала працівників

1626 0
Також влада Австралії закликає своїх громадян покинути Україну.
Фото: hromadske.radio

Фото: hromadske.radio

Австралія тимчасово закрила своє посольство у Львові. Через підвищений ризик австралійська влада перевезла своїх дипломатів на схід Польщі та Румунії та закликала своїх громадян терміново покинути Україну. Про це повідомила міністерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

«У зв’язку з підвищеним ризиком австралійських чиновників було направлено покинути Україну. Наше посольство та діяльність у Львові зараз тимчасово закриті. Австралійські чиновники були направлені на схід Польщі та Румунії, щоб допомогти австралійцям, які прагнуть виїхати з України. Австралія солідарна з Україною і продовжує закликати Росію припинити та скасувати свій неспровокований напад на свого демократичного сусіда», – повідомила Пейн.

У МЗС Австралії наголосили, що закликають австралійців не зволікати та негайно виїхати з України.

Зазначається, що уряд Австралії засуджує визнання Путіним «ДНР» та «ЛНР» незалежними державами. Також країна засуджує заяву Путіна про те, що Росія розміщує так званих «миротворців» на сході України. 

Разом з тим, Австралія готова з партнерами оголосити про швидкі та суворі санкції, спрямовані проти ключових російських осіб та організацій, відповідальних за підрив суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, задля безпеки США перевезли своїх дипломатів до Польщі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!