Австрійське місто Грац виділило 25 тисяч євро на Мистецьку бібліотеку у Львові

790 0
Це перший транш на 2024 рік від міста Грац.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

Австрійське місто Грац оформило проєктне партнерство зі Львовом. Зокрема, уклали угоду про співпрацю на три роки задля розвитку Мистецької бібліотеки, що на вул. Шота Руставелі, 8. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Сьогодні, 20 березня, міський голова Андрій Садовий провів онлайн-зустріч з очільницею австрійського міста Грац Ельке Кар. Сторони говорили про співпрацю, зокрема у сфері культури. Йшлося про проєкт щодо облаштування Мистецької бібліотеки. Львів вже отримав для цього перший транш на 2024 рік в сумі 25 тис. євро.

Читайте також: У Львові відкрили мистецьку бібліотеку. Що там буде

На ці кошти планується завершити реставраційні роботи, облаштувати виставковий зал, офісну кімнату для збереження арт-буків та інші кімнати, закупити книги та провести декілька подій.

Зокрема, впродовж трьох років міста обмінюватимуться досвідом у сферах культури, архітектури, містобудування та збереження культурної спадщини. У межах цього проєкту делегація з Граца планує відвідати Львів восени.

Нагадаємо, Мистецька бібліотека, яку відкрили 17 листопада у Львові – це одна із 49 філій Львівської муніципальної бібліотеки. Її колекція налічує тисячі примірників книг, а відвідати бібліотеку можна безкоштовно щодня, крім понеділка, з 11 до 20 години. Детальніше про мету та ідею цього простору – за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!