Політична реклама

Автомобілі у Львові можуть суттєво подешевшати

1641 0
Міндоходів допускає зниження спецмит на автомобілі удвічі.

Міністерство доходів і зборів допускає можливість зниження вдвічі розміру спеціального мита на легкові автомобілі з бензиновими двигунами від 1 до 2,2 л, введеного з 14 квітня 2013 року.

Про це повідомив заступник міністра доходів і зборів Віталій Науменко, повідомляє Економічна правда.

"Із 14 квітня вже ставка спецмита знижується вдвічі. Це під егідою Мінекономрозвитку", - сказав Науменко.

Як повідомлялося, раніше гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко зазначав, що ставки спецмит, з урахуванням законодавчих вимог щодо лібералізації спеціальних заходів, дія яких перевищує один рік, має бути знижено.

Норма про поступову лібералізацію таких заходів через регулярні інтервали протягом терміну застосування після року їх дії міститься в статті Угоди про захисні заходи СОТ та в законі України "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну".

За оцінкою ВААІД, введення спецмит ніяк не допомогло розвитку української автопромисловості, оскільки темп скорочення автовиробництва і після введення спецмит залишився високим, сягнувши 34%.

В Україні після проведеного за ініціативою українських автовиробників спецрозслідування з 14 квітня 2013 року терміном на три роки введено спецмита на імпорт нових легкових автомобілів з об'ємом бензинового двигуна 1000-1500 кубічних см у розмірі 6,46% та 1500-2200 кубічних см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

За оцінкою експертів, спецмита значно змінили розстановку сил на українському ринку й переформатували попит на автомобілі з дизельними двигунами.

За підсумками 2013 року лідером авторинку вперше став автобренд ZAZ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!