«Азову» дозволили використовувати американську зброю

422 0
Близько 10 років тому «Азову» заборонили використовувати американську зброю.
РСЗВ M142 HIMARS / Фото: defence-ua.com

РСЗВ M142 HIMARS / Фото: defence-ua.com

Адміністрація Джо Байдена зняла багаторічну заборону на використання українською бригадою «Азов» американської зброї. Про це повідомило Washington Post, посилаючись на Державний департамент США.

Відтепер «Азов», який з 2015 року є частиною Нацгвардії України, матиме такий самий доступ до військової допомоги США, як і будь-який інший підрозділ.

Держдепартамент США повідомив, що після ретельної перевірки українська 12 бригада спеціального призначення «Азов» пройшла перевірку Ліхі, і не було виявлено жодних доказів порушень прав людини цією бригадою.

Близько 10 років тому «Азову» заборонили використовувати американську зброю через підозри щодо расистських, ксенофобських та ультранаціоналістичних поглядів деяких його засновників, а також через звинувачення в порушенні гуманітарних норм з боку правозахисників ООН.

Читайте також: Які країни підтримують Україну у використанні західної зброї на території росії

Нагадаємо, що речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров підтвердив, що Сполучені Штати дозволили Україні обмежене застосування своєї зброї для ударів по російській території.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!