На АЗС ліміт на паливо, але за кілька тижнів дефіциту не буде, а ціни дещо зростуть

2471 0
Без обмежень наразі продають автогаз, а бензин і дизпаливо – з лімітом у 20 літрів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо відпускають з лімітом у 20 літрів, а автогаз наразі без обмежень. Про це пише Enkorr з посиланням на мережі АЗС. 

Наразі на ринку діють кілька обмежень: 20 л на одну автівку в разі заправки автомобіля бензином або дизелем, автогаз відпускається без обмежень, а також 20 л пального на один автомобіль, а в якій конфігурації – 10 л бензину плюс 10 л газу чи дизельне пальне/газ, –  обирає водій, керуючись наявністю певного виду пального на АЗК.

У мережі АЗС «Сокар» повідомили, що на цьому етапі йде відпуск 20 л пального на один автомобіль, а великогабаритним вантажівкам – 50 л.

В мережі ОККО діють обмеження залежно від виду пально – це від 10 до 20 літрів, автогаз – до повного баку.

У компанії WOG повідомили, що на цю мить ситуація з лімітами не змінювалася, а в разі змін компанія обов’язково повідомить про це своїм клієнтам. Відпуск пального на АЗК мережі здійснюється, незалежно від його виду, в бак одного авто обсягом 20 л.

Зазначимо, що автомобілі критичної інфраструктури, «Швидкі допомоги» і транспорт ЗСУ за наявності пального у всіх мережах АЗС заправляються без обмежень.

Додамо, що перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що дефіцит пального на АЗС протягом тижня мають розв’язати завдяки законтрактованим обсягам на території Західної Європи, але ціни дещо зростуть. Вона констатувала, що цього тижня утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. 

Причиною стало те, що протягом останніх трьох тижнів росія «завдавала нищівних ударів по паливній інфраструктурі України». Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!