Багатоповерхівка, яку зносять у Львові, збудована з порушеннями і є аварійною

19457 1
Через халатність забудовника будівля не могла би використовуватись за призначенням у будь-якому випадку.
Фото: Юрій Сколоздра / Facebook

Фото: Юрій Сколоздра / Facebook

Як повідомляло Tvoemisto.tv, у Львові зносять незаконну семиповерхову новобудову на вулиці Личаківській, 259. Керівник виконавчої служби Личаківського району Львова Ігор Шургот розповів, що процес знесення розпочався близько двох тижнів тому. Спочатку, каже він, вийняли вікна, потім зняли дах, зараз зносять стіни, а насамкінець залишаться несучі конструкції.

Ігор Шургот каже, що знесення – руйнація – триватиме загалом від одного до двох місяців та залежатиме від погодних умов.

Чиновник додав, що забудовник є власником земельної ділянки, на якій звели незаконний будинок, і має право безперешкодно перебувати на території, проте за увесь час, що тривають роботи, ані він, ані його уповноважені особи офіційно на ділянці не з’являлись.

Читайте також: У яких новобудовах Львова не радять купувати житло. Перелік

За словами Ігоря Шургота, перед тим, як підрядник почав зносити будинок, він залучив експерта для обстеження будівлі. З’ясувалось, що будинок має тріснутий фундамент і не може використовуватись за призначенням.

«Будинок похилився, він не витримав би того навантаження, що мав, якби в ньому жили люди. І зараз є загроза, що він може впасти, тому, щоб убезпечитись від цього, підрядник вживає заходи», – каже Ігор Шургот.

Читайте також: Як перевірити забудовника

Юрист інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів розповів, що ділянка, на якій велось будівництво багатоповерхівки, є присадибною і призначена для індивідуальної забудови. Проте власник порушив закон і почав будівництво висотки без жодних документів. Пізніше він намагався змусити міськраду Львова через суд видати необхідні документи, але суд був на стороні міста.

«Ми пройшли всі судові інстанції, і в грудні 2018 року 8-й апеляційний господарський суд ухвалив рішення про знесення будинку. Воно набрало чинності у січні, відтоді справою займається виконавча служба», – каже Святослав Кіндратів.

Чиновник додає, що жодна квартира у новобудові на Личаківській, 259 не продана. Забудовник – фірма «Лідер-Моноліт». Зазначимо, роботи із знесення будинку коштують майже 3 млн грн.


Читайте також:
1 Квітня, 2019 14:28
666 ... тріснутий фундамент ... це як ? ... от не повторювали б ви усілякої бздури ... бо самі ж ви точно не бачили ні що то за тріщина , ні того акту , що складено отими "спеціалістами" на тую "тріщин"у ... а щоби побачити отой нахил об'єкту , то я точно стільки не вип'ю ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!