Київ

У центрі Києва відновили історичну будівлю 1881 року. Деталі ревіталізації

1384 0
На Софіївській вулиці відновили занедбаний будинок та відкрили у ньому готель.
Фото: Balbek Bureau

Фото: Balbek Bureau

Архітектурне бюро Balbek Bureau ревіталізували будинок 1881 року у середмісті Києва, на вулиці Софіївська 19. Тут, донедавна  у занедбаному приміщенні, відкрили готель. Про це вони розповіли в Інстаграм.

За словами архітекторів, справжнім викликом стала відсутність прямих кутів у приміщеннях – типова проблема старих цегляних будівель, яка на цьому об’єкті була особливо виразна, тому потрібно було задати певну геометрію і доводилося пропрацьовувати окремо кожен кут.

Так будинок виглядав до реконструкції

«Ми відчистили фасад будинку від нашарувань фарби різних кольорів і періодів та відкрили оку традиційну для київських будівель того періоду жовту цеглу. Рідний цоколь був частково втрачений за часів реконструкції вулиці Софіївської, тому ми розробили індивідуальне облицювання з бетонних фігурних елементів з камʼяною крихтою», – розповідають у Balbek Bureau.

Окрім цього у глибокий занепад прийшли оригінальні двері будинку XIX століття: оригінальне різьблення було втрачене і замінене на неякісну спрощену репліку.

Без детальних креслень оригінальних дверей архітектори були змушені встановити сучасні скляні двері, які не імітують історичні періоди та дозволяють перехожим зазирнути всередину готелю.

Також у поруч із будівлею зробили прибудову зі сходовим майданчиком і ліфтом.

«Це було навмисне зроблена в сучасному стилі, щоб не конкурувати з історичною цінністю основної частини будівлі», – кажуть у бюро.

Особливі труднощі виникли на етапі проведення комунікацій: під час розміщення міжповерхових стояків там постійно впиралися в перепони з металу й бетону. Через це кожен номер потребував індивідуального підходу.

Особливої уваги вимагала також реконструкція головних сходів – у роботі з цією зоною необхідно було врахувати пожежні норми, водночас зберігши зонування, та органічно вписати конструкцію в інтер'єрні силуети будівлі.

«Ми запропонували лаконічний дизайн, який задовольняє запити гостей та не дисонує з архітектурою будівлі. На прохання замовника, ми відмовились від чорних елементів в інтер'єрі. Запропонована колірна гама стримана, але не монохромна: світлі стіни слугують нейтральним тлом, а вкраплення теплих відтінків, як-от бордового та рудого, додають затишку. В інтер’єрі багато світла й елементів із дерева та латуні», – додали архітектори.

Нагадаємо, Balbek Bureau також займається відбудовою помешкань на Київщині, окрім цього архітектори створюють проєкти модульних містечок та беруть участь у проєктуванні відбудови міст.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!