Барельєфи стели Монумента слави у Львові передали Території Терору. Фото

3109 0
У музей передали перші два барельєфи, на черзі – ще три.
Фото: Територія Терору

Фото: Територія Терору

Учора, 31 січня, Галицька районна адміністрація передала перші два барельєфи солдат зі стели Монумента слави в музей «Територія Терору». Згод до музею мають передати ще три барельєфи. Про це йдеться на Facebook-сторінці музею.

Демонтаж стели розпочали 23 січня. Роботи виконує ФОП Роман Хома, з яким Львівська міська рада підписала договір 21 січня. Спершу прямий договір уклали з ТзОВ «БК Альтера», проте після вивчення об’єму та складності робіт керівник фірми написав листа до Галицької адміністрації з проханням розірвати договір.

Як зазначав раніше в коментарі Tvoemisto.tv Роман Хома, барельєфи зі стели передадуть до музею, а гранітні плити – Галицькій районній адміністрації.

Нагадаємо, навесні торік створили спеціальну комісію, яка мала вирішити, чи зберігати Монумент слави, оскільки його визнали аварійним. 18 квітня 2018 року виконавчий комітет ЛМР виділив 400 тис. гривень на обгородження Монумента. Замість нього мають звести Меморіал українським героям. Вартість демонтажу становить 300 тисяч гривень.

Фото з Facebook-сторінки Території Терору


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!