Байден оголосив нові санкції проти Росії

1910 0
Йдеться про обмеження експорту, санкції проти чотирьох російських банків, зупинку інвестицій в Росію.
Фото: ЕП

Фото: ЕП

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Йдеться про обмеження РФ працювати з головними світовими валютами, замороження рахунків чотирьох російських банків, зокрема ВТБ, персональні санкції проти оточення Путіна та зупинку інвестицій в Росію. Про це президент Джо Байден повідомив під час вечірнього звернення 24 лютого.

Читайте також: США запроваджують санкції проти оператора «Північного газопроводу-2»

«Ми обмежимо здатність влади Росії діяти в доларах, євро, єні... Введено санкції проти банків, які володіють активами на трильйон доларів, і відключимо банки від фінансової системи, включаючи ВТБ, який має 250 млрд доларів активів», – сказав Байден.

Він додав, що санкції зменшать спроможність Росії фінансувати армію та збільшувати її чисельність. Крім того, вони обмежать можливість конкурувати у розвитку високотехнологічної продукції.

Також, зі слів американського президента, через позицію Європи Росію не відключають від системи Swift. Та додав, що санкції, які впроваджує США щодо російських банків, матимуть такі ж наслідки, а можливо, й сильніші, як відключення від Swift.

На запитання журналіста про те, чи зупинять санкції наступ Путіна, Байден додав, що вони точно вплинуть на стан в країні, а ким буде результат, можна буде побачити через місяць.

Нагадаємо, раніше американський уряд запровадив фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!