Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України

719 0
Відтепер Україні більш ефективно постачатимуть зброю, боєприпаси та обладнання.
Фото/ Білий дім

Фото/ Білий дім

Сьогодні, 9 травня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Про це повідомили у Білому Домі.

Раніше президент США Джо Байден запропонував Конгресу затвердити новий пакет реагування на агресію РФ, який передбачає виділення 33 мільярдів доларів для допомоги Україні. 28 квітня Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні. 7 квітня цей документ ухвалив Сенат США.

Відповідно, після підписання президентом Байденом закон набуває чинності.

Читайте також: Що таке ленд-ліз і як він допоможе Україні

Зазначимо, що у документі прописано, на яких умовах Україні надається допомога.  Наприклад, зброю можуть передати в оренду або із відтермінованою оплатою. На практиці це працюватиме у такий спосіб: Україна дає список того, що їй необхідно, а Вашингтон погоджує позиції, які може надати. Тоді американські вантажні літаки доставляють необхідне у сусідні з Україною країни.

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

Нагадаємо, про те, що таке ленд-ліз і як він допоможе Україні, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!