Байден прибув до Польщі та зустрінеться з Дудою

1735 0
Переговори глав США та Польщі щодо ситуації в Україні відбудуться 26 березня.
Фото: AFP/GETTY

Фото: AFP/GETTY

Президент США Джо Байден прилетів до польського міста Жешув, щоб зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Це перший візит американського лідера на посаді президента та триватиме він два дні. Про це повідомляє RMF24.

Байден зустрівся з американськими військовими 82-ї повітряно-десантної дивізії, які базуються у Польщі. Після цього він летить до Варшави.

Читайте також: Польща, Чехія і Словенія висунули план порятунку України з 10 пунктів 

Переговори президента США з главою Польщі Дудою заплановані завтра, 26 березня у Президентському палаці. Після обіду Байден виступить з промовою щодо України. Зокрема, мова йтиме про об’єднані зусилля усього вільного світу, який підтримує український народ, щоб притягнути Росію до відповідальності за її жорстоку війну та захистити майбутнє, засноване на демократичних принципах.

Зазначається, що візиту Джо Байдена надають особливої символічності, оскільки це перший його приїзд до Польщі як президента, у час, коли в сусідній Україні йде війна. Це сигнал про те, що США готові збільшити свою присутність.

Глава США також планує відвідати Національний стадіон у Польщі та зустрітися з українськими переселенцями.

Нагадаємо, президент Джо Байден заявив, що США дадуть відповідь у разі, якщо Путін застосує проти України зброю масового знищення. Однак відповідь залежатиме від ситуації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!