Бескидський тунель: для чого потрібен та що вже зроблено?

3131 0
Бескидський тунель має особливе стратегічне значення. Через нього здійснюється левова частка усіх перевезень через західний кордон України, зокрема й транзитних. На даний момент завершено уже перший етап будівництва тунелю, що з’єднає Львівську область та Закарпаття. Про це повідомляють у Міністерстві інфраструктури України.
фото: Міністерство інфраструктури України

фото: Міністерство інфраструктури України

Загальна протяжність Бескидського тунелю складає 1,7 км в довжину, також він проходить крізь гору на висоті 781-807 метрів над рівнем моря. А шар породи над тунелем сягає 182 метрів.

«Цим шляхом здійснюється левова частка усіх перевезень через західний кордон України, в тому числі й транзитних. Вже за два роки ми зможемо робити це швидше та з меншими витратами», - йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури України.

Бескидський тунель має замінити вже існуючий, побудований ще у 1886 році. Старий тунель не відповідає потребам сьогодення, адже він замалий для сучасних поїздів. Більше того він одноколійний і досить зношений. Новий, Бескдиський тунель буде двоколійний, а поїзди, рухаючись ним, зможуть розвивати швидкість 60-70 км/год.

Наразі, на даному етапі роботи, закінчили прорубування у верхній частині тунелю. Далі мають провести роботи з поглиблення тунелю, прокладання двох шляхів, а також підвести мережі зв'язку та електрифікації.

Також новий тунель обладнають сучасними приладами робочого й аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

За інформацією: zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!