Чи запрацює безготівкова оплата на всіх маршрутах Львова до кінця літа

2738 0
Станом на зараз електронна оплата працює на 6 маршрутах міста.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові планують впровадити безготівкову оплату на всіх маршрутах міста до кінця літа 2023 року. Наразі у тестових автобусах триває оновлення оновлення програмного забезпечення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив очільник департаменту міської мобільності та вуличної інрфаструктури ЛМР Олег Забарило.

За словами Олега Забарила, наразі невідомо, на якому наступному маршруті впровадять безготівкову оплату. Масштабувати проєкт планують після завершення тестування програмного забезпечення.

«Наразі в планах завершення впровадження безготівкової оплати на усіх маршрутах до кінця літа. Ми усе для цього робимо. Є кілька моментів, які потрібно усунути з боку підрядника й інші, що стосуються фінансування. Але поступово у Львові охоплюватимемо інші маршрути і масштабуватимемо це», – зазначив він.

Читайте також: Е-квиток на Львівщині. Коли запрацює безготівкова оплата на всіх обласних маршрутах  

Нагадаємо, у Львові з 5 червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Нещодавно безготівкова оплата стала доступна на ще трьох маршрутах – № 5А, №39 та № 62. На цих лініях курсують автобуси малої вмістимості, а один з маршрутів обслуговує приватний перевізник.

Пасажирам маршрутів, де діє безготівкова система оплати проїзду, нагадують: 

  • при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту;

  • при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше;

  • при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекатися зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу. 

До слова, за місяць безготівковою оплатою на цих маршрутах скористалося майже 20 тис. пасажирів.

Детальна інформація про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –  на сайті ЛеоКарт. Також Tvoemisto.tv дізналося, як працює електронна оплата у Львові, і запитало львівʼян, наскільки це зручно та що можна покращити.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!