Безкоштовна юридична допомога у сфері медицини. Де отримати у Львові?

3063 0
Сьогодні, 5 жовтня, у Львові відкриють першу в Україні медико-юридичну клініку, що за адресою: вулиця Туган-Барановського, 10. Консультування у медичному закладі розпочнуться вже з 6 жовтня. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
фото: pravova-dopomoga.org, jurist-kiev.in.ua, jurist-blog.com.ua

фото: pravova-dopomoga.org, jurist-kiev.in.ua, jurist-blog.com.ua

Клініка функціонуватиме як структурний підрозділ юридичної клініки «Про боно» Львівської комерційної академії. Сфера діяльності закладу – правові питання забезпечення прав людини в сфері охорони здоров’я. Окремим напрямом буде надання безоплатної правової допомоги в царині паліативної допомоги.

Читайте також: У Львові відкрили центри безкоштовної правової допомоги. Адреси

Клініка створена з метою захисту прав людини у сфері охорони здоров’я і забезпечення практичного сегменту навчання з дисципліни «Медичне право України» студентів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Львівської комерційної академії. У клініці студенти-правники, спільно зі студентами-медиками, під керівництвом викладачів надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації).

Читайте також: З’явилася брошура-довідник для учасників АТО. Де завантажити

«Сьогодні у нас є чимало інституцій, які покликані надавати безоплатну правову допомогу. Проте родзинкою цієї новоствореної Клініки є те, що мешканці міста та області отримуватимуть допомогу саме з питань права в системі охорони здоров’я, що сприятиме захисту їхніх прав», – зазначила Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного університету імені Данила Галицького.

Відкриття клініки приурочено до 10 жовтня – Всесвітнього дня хоспісів та паліативної допомоги. Ініціатива створення клініки належить кафедрі медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право». Діяльність провадитиметься у партнерстві з Львівською комерційною академією, Лігою студентів-правників ЛКА, Комунальною 4-тою міською клінічною лікарнею, за сприяння Міжнародного фонду «Відродження». 

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!