Безкоштовні курси кримськотатарської мови у Львові. Як долучитись

3253 1
У Львові стартують безкоштовні курси кримськотатарської мови. Перші заняття відбудуться вже в цю суботу, 28 березня, в офісі «Крим SOS», що на вулиці Крива Липа, 8. Організатори запрошують всіх охочих: і тих, хто не знає жодного слова, і тих, хто читає Ашика Умера в оригіналі.

«Без мови немає народу. Банальна, але, напевно, істина. Однією з головних цілей кримськотатарського народу в умовах окупації - зберегти свою мову, і більше того - зробити її модною серед інших народів. Тому з особливим задоволенням та сподіваннями запрошуємо всіх бажаючих у Львові на курси кримськотатарської мови. Будемо раді бачити і тих, хто не знає жодного слова, і тих, хто читає Ашика Умера в оригіналі», - організатори курсів запрошують вивчати кримськотатарську мову усіх охочих. Наразі вони розраховують на групи по 10 – 15 осіб, працювати із якими буде кримська татарка, вчитель кимськотатарської мови за фахом.
 
«Заняття відбуватимуться в трьох групах: перша – для дітей від 6 до 14 років, дві інші – для дорослих. У суботу, на першому занятті, дорослих розділять за рівнем володіння мови. Ми плануємо проводити комбіновані заняття: люди вивчатимуть кримськотатарську як за допомогою роздаткового навчального матеріалу, так і живого спілкування», – розповів Tvoemisto.tv представник організації «Крим SОS» Алім Алієв. Також активіст зазначив, що зараз вони намагаються знайти автентичні підручники. Але поки будуть задовольнятись ксероксними копіями. «Оскільки курси є безкоштовними, то зараз ми відчуваємо деяку потребу у фінансах. Для того, аби якісно проводити заняття, зараз нам першочергово потрібно придбати проектор і колонки» - каже Алім Алієв.
 
Перші заняття відбудуться вже в цю суботу, 28 березня, в офісі «Крим SOS», що на вулиці Крива Липа, 8.
Початок занять: 11.00 – 13.00 для дітей та 14.00 – 16.00 дорослих
Для участі необхідно попередньо зареєструватись за адресою [email protected].
Участь безкоштовна.
 
 

 


Читайте також:
25 Березня, 2015 13:40
Віктор А чому не зробити курси української мови для кримських татар???Вони що так і будуть у Львові по російськи шварготати?Нам це неприємно слухати у своєму місті!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!