Безвіз: прикордонники обіцяють оформляти документи за 7-8 секунд

3199 0
У пунктах перетину на західному кордоні встановлено нове обладнання, яке допоможе прискорити процес оформлення подорожніх.
Фото: Західне регіональне управління ДПС України

Фото: Західне регіональне управління ДПС України

Державна прикордонна служба підготувалася до введення безвізового режиму з ЄС, відтак оформлення одного пасажира може тривати 7-8 секунд, розповів журналістам перший заступник начальника Західного регіонального управління ДПС України полковник Руслан Краснопортко.

«Ми отримали новітню техніку – оформлення одного громадянина триватиме не більше 6-7 секунд. Ми говорили з нашими колегами з Польщі. Вони будуть так само, як і ми в максимальному темпі працювати з оформленням громадян, які перетинають кордон» — сказав він.

Читайте також: Усе, що треба знати про перетин кордону після безвізу. Інструкція

За словами Р.Краснопортка, прикордонники зроблять все, щоби виїзд з України був максимально швидким, комфортним та безпечним.

Читайте також: Умови в’їзду в ЄС та перелік необхідних документів. Роз'яснення

Представник ДПС прогнозує, що після ввезення безвізового режиму з ЄС пасажиропотік на певний час збільшиться на 20-30%. Водночас він висловив думку, що багато українців подорожуватимуть в ЄС літаками та потягами, тому навантаження на пункти пропуску не надто зросте. Якщо ж таке трапиться, то прикордонники розгортатимуть мобільні комплекси для оформлення документів.

Як повідомлялося, безвізовий режим між Україною та ЄС почав діяти сьогодні уночі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!