Понад 10 ворожих дронів атакували Україну. Постраждало місто на Київщині

2133 0
Противник шукає слабкі місця у протиповітряній обороні України.
Фото умовне, з відкритих джерел

Фото умовне, з відкритих джерел

Понад десяток дронів атакували Україну з півдня в ніч на 5 жовтня. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише УП. 

За його словами, близько 12 дронів атакували нашу територію з півдня країни, шість із них збили: три – зенітними ракетними військами на півдні, три – авіацією Повітряних сил. Ігнат зазначив, що такі серйозні види озброєння застосовують для протидії ворожим безпілотникам з огляду на серйозні загрози. Наразі противник шукає слабкі місця у протиповітряній обороні України.

Читайте також: ЗСУ ліквідували ще 200 окупантів за добу та збили чотири гелікоптери 

«Загрози серйозні. Ми бачимо, що в Білій Церкві є певні влучання. Військово-цивільна адміністрація повідомила вже про наслідки. Це небезпека, тому будемо застосовувати будь-які сили та засоби, доступні нам, для того, щоб убезпечити наших громадян і наші Збройні Сили й інші сили оборони. І будуть застосовуватися і авіація, і зенітні ракетні війська, і всі сили та засоби, якими можна збивати», – пояснив Ігнат. 

Додамо, що в ході зазначених атак минулої ночі росія нанесла удар до Київській області, зокрема, по Білій Церкві.

«Вночі ворог наніс удари дронами-камікадзе типу Shahed-136 по Білій Церкві. Усього 6 влучань та вибухів. Постраждала одна людина. Також зазнала пошкоджень інфраструктура. Наразі триває ліквідація наслідків обстрілів», – повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

Мешканців області Кулеба закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та правилами безпеки.

Нагадаємо, за даними британської розвідки Україна продовжує прогресувати в наступальних операціях як на північно-східному, так і на південному фронтах. На північному сході, в Харківській області, Збройні Сили нині консолідували значну територію на схід від річки Оскіл. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!