Більшість українців вважає корупцію найважливішою проблемою в країні. Опитування

1114 0
Важливими проблема також, на думку українців, є економічна криза, некомпетентність влади та епідемія коронавірусу.
ілюстративне фото: UA.NEWS

ілюстративне фото: UA.NEWS

Найважливішою проблемою в країни є корупція. Так вважає 55% українців, що взяли участь в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг» протягом 14-16 грудня. Проблему війни на Донбасі найважливішою вважає 51% громадян.

Крім того, важливими проблема є економічна криза, на думку українців (32%), некомпетентність влади (31%), епідемія коронавірусу (27%), вплив олігархів на політику (24%) та неякісна медицина (24%).

Читайте також: 43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

Додамо, що також за результатами дослідження рейтинг довіри до політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 38% опитаних, не довіряють – 61%. Наступний за рівнем – Володимир Гройсман, якому 32% довіряють, і 60% – не довіряють. Дмитру Разумкову довіряють 30%, а 41% – не довіряють і ще чверть не знають його. Юлії Тимошенко довіряють 25%, не довіряють – 73%. Петру Порошенку  довіряють 25%, не довіряють – 75%. Юрію Бойку довіряють 22%, не довіряють – 61%, не знають його – 15%. 

Опитування проводили серед аудиторії віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.  Терміни проведення – 14-16 грудня 2021 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!