Біля Бахмута росіяни щодня втрачають від 50 до 100 людей, – речник ЗСУ

908 0
Такі втрати змушують їх поступово змінювати тактику.
Екіпаж українського Т-64 неподалік від Бахмута / Wolfgang Schwan

Екіпаж українського Т-64 неподалік від Бахмута / Wolfgang Schwan

Місто Бахмут в Донецькій області перетворилося на ціль №1 для російської армії. Його взяття дозволить їй продемонструвати «хоч якийсь успіх» і вийти на напрямок Покровська, Слов'янська та Краматорська. Про це повідомив сказав речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, передає Liga.net.

«Це їхня головна мета, [а] коли не виходить взяти в лоб – оточити. Там дуже важка ситуація, але контрольована. Командування бачить характер їхніх дій, наміри, і минулої доби, зокрема, їм передали серйозний привіт від нашої артилерії, зокрема новітнім високоточними системами, щоб дещо остудити їхній запал», – сказав він.

За словами Череватого, біля Бахмута росіяни щодня втрачають від 50 до 100 людей вбитими. Такі втрати змушують їх поступово змінювати тактику.

Читайте також: В Британії завершились цьогорічні тренування українських військових, — Генштаб 

«На Бахмутському напрямку помічаємо, що ПВК Вагнера створює невеликі штурмові групи, які роблять спроби діяти більш розосереджено, щоб максимально швидко добігати до наших позицій, і намагаються проникнути в окопи», – розказав він.

Череватий додав, що ЗСУ відстежують ці зміни та реагують на них.

«Є всі сподівання, що ворога буде відкинуто», – сказав він.

Нагадаємо, росія атакує українських військових забороненою хімічною зброєю.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!