Київ

Біля Бессарабського ринку збираються ліквідувати пішохідну зону, - «Пасажири Києва»

1059 0
Активісти збираються не допустити реалізації такого рішення
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Бесарабський проїзд планують знову  зробити проїжджою частиною. Про це заявляють «Пасажири Києва».

«За нашою інформацією, вже одіозний своїми діями директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор вирішив ліквідувати пішохідну зону на Бессарабській площі, щоб знову відкрити її для руху автомобілів та організувати вздовж тротуарів паркомісця», - стверджують активісти. 

За їхніми словами, Кандибор дав усне розпорядження одному з підпорядкованих комунальних підприємств з вимогою розробити нову схему організації дорожнього руху (ОДР).

«І ця схема вже розроблена – залишився лише підпис Кандибора, а потім – реалізація. Тобто вже не за горами», - стверджують «Пасажири Києва».

Пішохідна зона була створена тут восени 2021 року. Цьому передували рекомендації Світового банку, а також роки воркшопів та експериментів з просування такого європейського рішення. Активісти також нагадують, що тоді було проведене транспортне моделювання перекриття проїзду для руху транспорту - і воно показало позитивний результат (зменшилися затримки у русі транспорту).

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!