Київ

Біля будівлі Верховної Ради відкрили виставку писанок з пошкодженого росіянами «Добропарку»

761 0
Мова йде про виставку врятованих писанок, яку раніше показували у зруйнованому російськими військами «Добропарку» що в Мотищені під Києвом.
Фото: ВРУ

Фото: ВРУ

Поруч з будівлею Верховної Ради у Києві відкрили виставку писанок з пошкодженого російськими військами дендропарку  «Добропарк». Перед цим їх експонували на Всеукраїнському фестивалі писанок у Києві, інформує парламент.
 

Метою цього івенту є розвиток народного мистецтва та популяризація українських народних традицій.

До повномасштабного вторгнення рф у «Добропарку» можна було побачити понад 800 писанок, а внаслідок атак рашистів вціліли лише 120.

 
Зазначимо, ці писанки вперше з'явилися у 2016 році, коли художники з різних куточків України створювали Великодні метрові полотна у формі яєць. Їх виставляли на Софійській площі, а з 2019 року постійним місцем виставки писанок став дендропарк «Добропарк».
 
 
Фото з сайту ВР

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!