Біля кільця на вулиці Липинського облаштують острівець безпеки

3542 0
Кількість смуг через острівець зменшувати не будуть.
Фото: ГО "Зручне місто"

Фото: ГО "Зручне місто"

На вулиці Липинського навпроти Шевченківської районної адміністрації облаштують острівець безпеки. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 5 грудня, на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Із відповідним проханням до управління транспорту ЛМР звернулася ГО «Зручне місто». Вулиця має п’ять смуг, а пішохідний перехід – нерегульоаний, тож там часто трапляються аварії.

Кількість смуг зменшувати не будуть, натомість їх доведеться звузити, відповідно до чинних ДБН. За словами спеціаліста відділу паркування та організації дорожнього руху управління транспорту ЛМР Костянтина Баранюка, встановлення острівця не затримуватиме рух безпосередньо на кільці Чорновола – Липинського. Відповідну схему також погодили у Шевченківській РА.

Додамо, що за новими ДБН «Вулиці та дороги», які набрали чинності 1 вересня цього року, на нерегульованих переходах із чотирма та більше смугами при будівництві або реконструкції доріг мають обов’язково проектувати острівці безпеки.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!