Київ

Біля «Квітів України» в Києві прибрали парковку

674 0
Біля будівлі планують облаштувати зелені клумби
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

У Києві біля будівлі «Квіти України» прибрали парковку, встановили антипаркувальні стовпчики й додатковий паркан. Про це повідомили представники громадської ініціативи «Збережемо Квіти України» зі збереження будівлі у Facebook.

Зазначається, що залишився невеликий пробіл зі сторони сусіднього Посольства Хорватії. Цей простір необхідний виїзду транспорту під час надзвичайних ситуацій. Основний в’їзд з перехрестя заблокували.

«Це означає, що віднині не буде паркування на зеленій зоні й громадському просторі. А це дозволить нам з вами знову зустрічатись під стінами «Квітів України» для свопів, поетичних читань, ярмарок, музичних вечорів і таке інше – чекайте анонсів літньої програми», — йдеться у дописі.

Біля будівлі планують облаштувати зелені клумби, як  було раніше.

Нагадаємо, у липні 2021 почали зносити модерністичний фасад навчально-методичного павільйону «Квіти України». Згодом Шевченківський районний суд Києва заборонив власнику будівлі демонтаж на час судового процесу щодо порушення немайнових авторських прав архітектора.

На початку серпня Департамент охорони культурної спадщини КМДА своїм наказом вніс будівлю “Квіти України” до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!