Біля Львова планують «покращити» водойму за понад 21 млн грн

3213 0
Кошти на це мають виділити з місцевого бюджету.
Фото умовне/photographers.ua

Фото умовне/photographers.ua

Сокільницька сільська рада опублікувала тендер на «Покращення екологічного стану та умов експлуатації існуючого водоймища по вул. Садовій в с. Сокільники». Оголошення опублікували на майданчику для проведення електронних торгів Prozorro.

Очікувана вартість проєкту становить 21 млн 381 тис. грн, які мають виділити з місцевого бюджету. Однак з кожною поданою заявкою на участь у тендері вона падатиме на 0,5% (106 тис. 905 грн). Аукціон на визначення підрядника проведуть 13 листопада. 

У межах проєкту біля водойми планують:

  • встановити габіони;
  • розширити піщаний берег;
  • облаштувати сходинки та пандуси;
  • облаштувати металеву огорожу;
  • засіяти газони різного типу;
  • висадити 183 дерева.

 

Окрім цього плануються й інші будівельні роботи.

Читайте також: У парку «Піскові озера» у Львові наповнюють водойму та планують висадити дерева

Зазначимо, що це лише коригування тендеру. Попередню ітерацію проєкту опублікували 28 липня 2020 року, його вартість становила 6 млн 779 тис. грн. Тоді виконавцем робіт обрали КП «Вектор». Проте вже у грудні 2021 року договір з підрядником розірвали за взаємною згодою сторін, а підприємцю виплатили 2 млн 70 тис. грн

Завершити роботи планують до кінця 2024 року. 

Tvoemisto.tv зверталося до Сокільницької селищної ради та до контактної особи, яка вказана в тендері, щоб отримати роз'яснення щодо нагальності таких робіт, проте ні там, ні там пояснити цього не змогли. 

Про цю ж ситуацію висловилися і представники ГО «Зручна громада», зазначивши, що озеро спустили ще у 2021 році і наразі воно перебуває в жахливому стані, а також піднімають питання потреби таких робіт під час війни. 

«За 3 роки питання озера піднімало стільки людей в Сокільниках, що годі порахувати. Скільки було обговорень в групі, скільки проектів та зразків облаштованих озер скидали сокільничани, адже нам не байдуже, яким озеро буде в майбутньому», йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Симоненка призупинили реконструкцію та очистку озера.

Володимир Федорович

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!