Біля Львова відкрили новий туристичний маршрут

3071 0
Протяжність нового туристичного шляху – 6 кілометрів.
фото: лова

фото: лова

Новий туристичний маршрут на Львівщині ознакували у Страдчанському лісництві, за ініціативи працівників ведмежого притулку «Домажир». Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Туристичний шлях «Мальовниче Розточчя» отримав реєстраційний номер – 4902. Зі слів керівниці відділу роботи з відвідувачами ведмежого притулку «Домажир» Тетяни Первій, пройшовши шляхом відвідувачі зможуть побачити унікальне зростання буку та барвінку, що занесене до Зеленої Книги України. Також це місцерозростання трьох видів дерев: дуба, сосни та бука, що зустрічається лише в Криму і на Розточчі. Найцікавішими та унікальними об’єктами є скельні виходи та букові «велетні» Розточчя.

Читайте також: Що відвідують туристи на Львівщині та скільки це приносить коштів

Зокрема, на шляху є чимало гарних локацій, які часом схожі на кадри з фільмів.

«Територія надзвичайно цікава не тільки для прогулянки, але й для наукових досліджень. Тому цей новий проєкт – можливість для студентів та молодих науковців організовувати польові дослідження, писати дипломні роботи, та поповнювати колекцію наукових статей», – розповіла менеджерка з освіти ведмежого притулку «Домажир» та авторка екологічної стежки «Мальовниче Розточчя» Марія Глова.

Читайте також: Портрет львівського туриста. Хто сюди їде у 2023 році

Нагадаємо, на Львівщині обрали потенційні напрямки з розвитку велосипедного руху. Відтак, в області планують створити нові велосипедні маршрути.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!