Біля Львова відремонтували дах гуртожитку, який постраждав внаслідок ворожої ракетної атаки

1272 0
Вибухова хвиля знесла австрійську черепицю.
Фото: Офіс громади

Фото: Офіс громади

У Дублянах відремонтували дах сімейного гуртожитку, який було пошкоджено під час ракетної атаки. Про це повідомили у Львівській агломерації.

«Вибухова хвиля фактично знесла ще австрійську черепицю та пошкодила перекриття даху. Через це помешкання кількох сімей, які там проживають, могло заливати дощем. Станом на сьогодні дах будинку вже відремонтовано. Всі роботи виконано зусиллями комунальників Шевченківської райадміністрації, зокрема ЛКП №409», – йдеться у повідомленні.

Додають, що гуртожиток сімейного типу – єдиний серед гуртожитків університету, який постраждав під час новорічної атаки у громаді. Як повідомили в Офісі громади у Дублянах, наразі із заявами про компенсацію повної заміни вікон звернулося троє мешканців громади. 

«Документи ще приймають. В одній із квартир вибуховою хвилею вибито три вікна. Там проживає літня жінка. Департамент міської агломерації домовився з підрядною організацією, аби ті, не чекаючи компенсації, розпочали роботи із заміни вікон», – кажуть у Львівській агломерації.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу Львівщини 1 січня окупанти знищили музей Романа Шухевича та пошкодили будівлю університету в Дублянах. Львівська обласна прокуратура розпочала досудове розлідування злочинів. Натомість бронзове погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського зазнало лише незначних ушкоджень. А з-під завалів дістали вигоріле фортепіано, на якому грав командир УПА. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!