Україна

Біля Мар’їнки підрозділи окупантів все частіше відмовляються воювати, – Генштаб

971 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: ГЕНШТАБ

Фото: ГЕНШТАБ

Протягом доби противник завдав 1 ракетного, 29 авіаційних ударів та близько разів 12 обстріляв з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де ЗСУ відбили понад 40 атак. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Також наші захисники збили два ворожих БпЛА типу Shahed-136/131, один розвідувальний БпЛА типу «Орлан-10» та ще один БпЛА невстановленого типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів, два засоби протиповітряної оборони, один артилерійський підрозділ та ще одну важливу ціль противника.

Читайте також: Сили оборони відбили понад 65 ворожих атак, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському – без змін.
  • На Сіверському та Слобожанському – противник протягом доби завдав авіаційних ударів по населених пунктах Галаганівка і Леонівка; здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хрінівка, Заріччя Чернігівської області; Українське, Середина-Буда Сумської області, а також Червона Зоря, Гоптівка, Красне, Тернова, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Нестерне на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив, активно застосовував БпЛА для коригування вогню артилерії. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Строївка, Кам’янка, Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
  • На Лиманському – противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Невське Луганської області та Новосадове, Торське, Білогорівка, Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Предтечине. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Диліївка, Північне, Торецьк, Шуми, Південне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському – противник вів безуспішні наступальні дії біля Первомайського. Обстріляв Новокалинове, Авдіївку, Карлівку, Водяне та Первомайське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку протягом доби ЗСУ відбили численні атаки противника поблизу населених пунктів Мар’їнка та Новомихайлівка. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом поточної доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Богоявленку, Вугледар, Новоукраїнку, Пречистівку, Шахтарське та Велику Новосілку Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник продовжує вести оборонні дії. В той же час, протягом доби обстріляв понад 20 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.

 

Біля Мар’їнки в підрозділах російських окупаційних військ почастішали випадки колективної відмови від участі у бойових діях. Основними чинниками, які на це впливають, є великі втрати в живій силі, несвоєчасне забезпечення окупантів боєприпасами, відсутність у достатній кількості засобів індивідуального захисту та примус військовослужбовців зс рф до ведення штурмових дій без підтримки важкої техніки та артилерії.

Російські окупанти посилили контррозвідувальний та поліцейський режим на тимчасово окупованій території Керченського півострова АР Крим. Так, з 26 квітня, окупанти збільшили кількість патрулів, на дорогах місцевого значення підсилили пости поліції співробітниками фсб рф, які вибірково перевіряють цивільних, зокрема їхні мобільні телефони та чи є в них російський паспорт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!